Beste Mensen

Een koningsdrama

Een kleine gemeenschap doet een vreselijke ontdekking. Hun Koning ligt in een plas bloed in de badkamer, dood. En de vraag is: wat nu? Negen totaal verschillenden personages proberen in dit koningsdrama tot een gezamenlijk besluit te komen. Want wie is de beste mens om de Koning op te volgen? ‘ Beste Mensen’ is een stuk over goed zijn. Of moeten zijn. Van jezelf, of van anderen. Hoe komt een negenkoppige minimaatschappij erachter wie van hen de beste mens is? Wat zijn de spelregels van een wedstrijd in goedheid? En wat is dan eigenlijk goed?


Op 8, 9 en 10 februari 2013 speelde PUUR het toneelstuk Beste mensen… in Wijkboerderij Schellerhoeve te Zwolle. Een stuk dat in meerdere opzichten een uitdaging was om te spelen. In je rol spelen in een kasteel, uit je rol spelen op een krukje, koorteksten afwisselen met monologen of dialogen, tempoverschillen. En ondertussen ontdekken welke relatie je personage heeft met de Koning, of met een ander personage… Zelfs tijdens de voorstellingen werden er op dat vlak nog nieuwe ontdekkingen gedaan. Geen eenvoudig verhaal dus.


Dat merkten we ook aan het publiek. Alle drie de avonden werden goed bezocht. Het verhaal werd niet altijd als eenvoudig of toegankelijk ervaren. Al hoewel er ook bezoekers waren die juist onder de indruk waren van de filosofische en soms humoristische teksten, de sfeer en de muziekkeuze van onze regisseuse.

Poster

download hier de poster van deze voorstelling

Maaike Bergstra

Niemand in het bijzonder is geschreven door Maaike Bergstra

Eerdere voorstellingen

Hier zie je een selectie van onze eerdere voorstellingen

Wij hebben afgedaan
Zijn buiten de gebaande paden gegaan
Wij passen niet meer in Het Systeem.

Elke ochtend zie je ze gaan. Een grote grijze massa, langzaam op gang komend, als een oude stoomlocomotief. De meesten met de slaap nog in hun ogen

Want
Dat wat ons lief was
Is niet meer
Lief

Het dorpje Keerum heeft sinds kort een nieuwe veerbaas. Met liefde zet hij iedereen naar de overkant. Maar voor de terugreis betaal je met…