Niemand in het bijzonder

Wat is liefde volgens u? En wat is leven?

Op 20, 21 en 22 mei 2011 speelden wij de voorstelling Niemand in het bijzonder. Deze voorstelling was erg succesvol.

Stelt u zich eens een willekeurige ramp voor. Een groot gebied wordt onbewoonbaar. En toch… op de één of andere manier zijn er altijd mensen die niet weggaan, ook al is dat bevolen. Of mensen die al weer terug zijn, nog voordat het gebied weer vrijgegeven wordt.

Hebt u zich wel eens afgevraagd wat dat voor types zijn? Zijn ze dapper? Of juist dom? Komen ze om het gebied weer op te bouwen? Of zitten ze zo vast in hun eigen gewoontes dat ze niet anders kunnen dan gewoon verder te leven op de plek waar ze dat altijd gedaan hebben…? ook al is hun leefwereld onherkenbaar veranderd? En op welke manier gaat hun leven verder? Zijn ze bang voor een nieuwe ramp? Of zijn ze gelaten?

Worden ze een beetje vreemd door hun situatie? Of moeten ze al een beetje vreemd geweest zijn dat ze deze situatie juist opgezocht hebben?

Poster

Download hier de poster van deze voorstelling.

Enne Koens

Niemand in het bijzonder is geschreven door Enne Koens

Eerdere voorstellingen

Hier zie je een selectie van onze eerdere voorstellingen

Wij hebben afgedaan
Zijn buiten de gebaande paden gegaan
Wij passen niet meer in Het Systeem.

Elke ochtend zie je ze gaan. Een grote grijze massa, langzaam op gang komend, als een oude stoomlocomotief. De meesten met de slaap nog in hun ogen

Want
Dat wat ons lief was
Is niet meer
Lief

Het dorpje Keerum heeft sinds kort een nieuwe veerbaas. Met liefde zet hij iedereen naar de overkant. Maar voor de terugreis betaal je met…